(+30) 2663 096539

To Canal D’ Amour

sun n salt villa corfu canal damour 3

Το Canal d’ amour βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σιδάρι και Περουλάδες στα βόρεια του νησιού. Γνωστή και ως «Κανάλι της Αγάπης» είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του νησιού. Το όνομα προέρχεται από την παράδοση ότι όλα τα ζευγάρια που κολυμπούν εκεί παραμένουν ερωτευμένα για πάντα! Πρόκειται για ένα αριστούργημα της φύσης μοναδικό στη Μεσόγειο!

sun n salt villa corfu canal damour 2

Στην πραγματικότητα, το Canal d’ amour είναι ένα άνοιγμα. Η διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω από τον βράχο από ψαμμίτη δημιούργησε αυτό το εκπληκτικό τοπίο. Όμως κάθε χρόνο οι συνεχείς επιδράσεις των στοιχείων της φύσης αλλάζουν το φυσικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, σε ορισμένα σημεία έχουν δημιουργηθεί κανάλια με τιρκουάζ νερά. Σε άλλα σημεία έχουν διαμορφωθεί όμορφες μικρές σπηλιές και όρμοι.

Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το Canal d’ amour. Είναι πραγματικά ένα πολυσύχναστο μέρος, επομένως, θα σας προτείναμε να φτάσετε εκεί νωρίς το πρωί για να βρείτε το χώρο σας. Η παραλία είναι μικρή. Για το λόγο αυτό, όπως θα δείτε πολλοί λουόμενοι τοποθετούν τις πετσέτες τους στα βράχια στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά της παραλίας.

sun n salt villa corfu canal damour